Over het programma

Consumer Law Ready is een EU-programma om kmo's op te leiden in consumentenrecht. Consumer Law Ready is ontwikkeld door de EU om kmo's op de hoogte te brengen van belangrijke aspecten van het Europese consumentenrecht. Dankzij gespecialiseerde opleidingen vergaren kmo's de kennis die zij nodig hebben om op gepaste wijze om te gaan met klachten van klanten, om dure rechtsgeschillen te vermijden en om de algemene dienstverlening aan de klant te verbeteren. De band tussen klant en bedrijf wordt hierdoor alleen maar sterker.

In het programma, ontwikkeld door deskundigen die zijn erkend door de Europese Commissie, komen alle handelsaspecten voor kmo's aan bod. Consumer Law Ready behandelt alles: precontractuele informatievoorschriften, herroepingsrecht, consumentenrechten en garanties in geval van producten met gebreken, oneerlijke handelspraktijken en alternatieve geschillenbeslechting.

De inhoud van Consumer Law Ready is zo ontworpen dat trainers overal in Europa in hun eigen regio cursussen kunnen organiseren. De lessen bestaan in 28 talen en zijn zorgvuldig aangepast aan het specifieke consumentenrecht van het betreffende land.

 

Discover FAQ

Vragen? Neem contact met ons op

Hebt u een specifieke vraag over Consumer Law Ready? Neem contact met ons op. We reageren zo snel mogelijk!

Wilt u deelnemen? Registreer u vandaag!

Registreer u op de website van Consumer Law Ready. Selecteer uw land en volg de stappen.